Waterpunten bij Allegorische Optocht in verband met de warmte vandaag

Watertappunt Allegorische Optocht Sint Nicolaasga Foto Gewoan Dwaan - Douwe Bijlsma

SINT NICOLAASGA - In Sint Nicolaasga start straks om 10.00 uur de 71e Allegorisch Optocht. Maar liefst 13 grote praalwagens en 9 kleinere exemplaren strijden om de prijzen van publiek en jury. Zoals gewoonlijk houden de Sint Nyksters al weken in de gaten wat voor weer het gaat worden. ,,En wat docht bliken? We krije in waarme Merke mei in protte sinne'', zo laat de Vereniging Voor Volksvermaken (VVV) weten.

Het KNMI verwacht vandaag een temperatuur van 29 graden zonder bewolking. Vanwege de hitte heeft de organisatie daarom maatregelen getroffen. ,,Dêrom ha wy foar wetterpunten soarge lâns de rûte. Dan kinne besikers fan de optocht harren fleske fulle en kinne we der mei syn allen foar soargje dat eltsenien de nedige ôfkuolling krije kin.''

De bezoekers wordt aangeraden om zelf een flesje water mee te nemen. Als dat leeg is kan het weer gevuld worden bij een van de acht waterpunten langs de route. Naast die punten zijn er ook drie toiletwagens met watervoorziening en natuurlijk zijn bij de horeca volop drankjes te koop.

De VVV roept toeschouwers op om wat extra op elkaar te letten. In de avond begint de Allegorische Optocht om half negen.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden