Wederom streep door Lemster Dickens Festijn

Foto Gewoan Dwaan / Douwe Bijlsma

LEMMER - De organisatie van het Lemster Dickens Festijn heeft moeten besluiten dat het evenement ook dit jaar niet door kan gaan. De laatste keer dat het sfeervolle winterevenement kon doorgaan was in 2019.

De coronamaatregelen zijn ook deze keer de spelbreker. ,,Jammer genoeg teistert Corona nog steeds ons land en lopen de besmettingen op. De nu geldende maatregelen zorgen voor teveel beperkingen in onze voorbereidingen en voor het uitvoeren van het evenement. Deze combinatie maakt het voor ons niet mogelijk om het festijn verder te organiseren op de manier die wij voor ogen hebben. We hebben dan ook moeten besluiten om het Lemster Dickens Festijn 2021 niet door te laten gaan'', zo laat het teleurgestelde bestuur weten.

Geen magische kerst
Het thema voor dit jaar was ‘It’s a magical Christmas’. De organisatie geeft aan dat het ,,voor ons geen magische kerst zijn als onze mensen, sponsoren, samenwerkingspartners en bezoekers, door het virus worden geraakt. Een ziektegeval in je omgeving misschien of geliefden die met de kerst door moeten werken.'' Dat is niet de magische kerstgedachte die men voor ogen had toen ze hoopvol aan de organisatie begonnen.