Wereldwinkel Joure in actie voor schoolproject Guatemala

JOURE - Tot en met zondag 6 november is het 'Fairtradeweek. In deze week staat eerlijke handel extra in de schijnwerpers bij de Wereldwinkel in Joure. Dit gebeurt door 10% van de weekomzet te doneren aan een schoolproject in Guatemala, van Stichting Simbólica Projecten.

Simbólica is een importeur van handgemaakte fairtrade artikelen uit Guatemala en Mexico. Het betreft vooral sieraden van zilver en/of halfedelsteen met Maori of Indiaanse symbolen, die ook bij Wereldwinkel Joure te koop zijn. Simbólica streeft ernaar de kinderen van de producenten van de sieraden naar school te laten gaan. Elk jaar worden zo’n 700 kinderen uit de Maya gemeenschappen in het hoogland van Guatemala geholpen.

De kinderen worden ingeschreven bij een lokale basisschool, een middelbare school of een vervolgopleiding en ontvangen een rugzak met schoolbenodigdheden, zoals pennen en schriften. Voor € 12,50 kan een kind in Guatemala een jaar lang naar school. Wereldwinkel Joure zou graag minimaal acht kinderen willen steunen.

Fairtrade
Fairtrade helpt boeren en ambachtslieden in ontwikkelingslanden om een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze niet alleen voldoende verdienen om in hun eerste levensbehoeften te kunnen voorzien, maar ook hun kinderen naar school kunnen laten gaan en toegang hebben tot gezondheidszorg. Fairtrade betekent niet alleen eerlijke prijzen en leefbare lonen, maar bijvoorbeeld ook een verbod op kinderarbeid, gelijke kansen voor mannen en vrouwen, verantwoorde arbeidsomstandigheden en
zorg voor het milieu.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden