Werkzaamheden Heerenveen Beter Bereikbaar gaan voort

HEERENVEEN - Vorige maand is aannemer BAM Infra gestart met de werkzaamheden aan de op- en afritten Heerenveen-Centrum en de K R Poststraat. Deze werkzaamheden zijn ingrijpend en leveren veel hinder op voor het verkeer.

BAM Infra probeert dit zo veel als mogelijk te beperken door het werk gefaseerd uit te voeren. In 2020 is de centrumzijde van de A32 aan de beurt, in 2021 de IBF-zijde.

 

De eerste werkzaamheden aan de K R Poststraat zijn inmiddels afgerond. Het betrof het deel met de kantoren aan beide zijden: tussen de Weinmakker en de Zonnebloemstraat. Hier is onder andere in de richting van het centrum een extra rijstrook aangelegd.

 

Weinmakker in één richting afgesloten van 17 augustus t/m 1 september

Vanaf maandagochtend 17 augustus 07:00 uur wordt de Weinmakker tussen de McDonald’s en de K R Poststraat afgesloten voor het verkeer. Deze afsluiting duurt tot en met dinsdagavond 1 september 20:00 uur. Het verkeer in de richting van de K R Poststraat wordt omgeleid via Schans en Fok. Het blijft wel mogelijk om vanaf de K R Poststraat de Weinmakker op te rijden. De kantoren aan de noordzijde van de K R Poststraat, de McDonald’s en de carpoolplaats blijven dus goed bereikbaar.

 

Deze afsluiting is nodig om het aantal opstelstroken voor de verkeerslichten te kunnen uitbreiden van één naar drie. Daardoor zal de verkeersdoorstroming in de toekomst fors verbeteren. Voordat het zover is moeten echter eerst de verkeerslichten worden vervangen, wat gepland staat voor het voorjaar van 2021. Tot die tijd zijn niet alle opstelstroken beschikbaar voor het verkeer.

 

Werkzaamheden aan de afrit vanuit Leeuwarden

De afrit van de A32 vanuit de richting Leeuwarden wordt uitgebreid met één opstelstrook. Daardoor zijn er straks twee voor linksafslaand en twee voor rechtsafslaand verkeer beschikbaar. Deze uitbreiding wordt uitgevoerd van maandag 31 augustus tot en met vrijdag 18 september. Daarbij is het nodig om de rechter opstelstrook af te sluiten voor het verkeer, maar dit gebeurt alleen overdag buiten de spitsperioden.

 

Vervolg werkzaamheden centrumzijde A32

Vanaf vrijdag 2 oktober vervolgt BAM Infra haar werkzaamheden aan de centrumzijde van de A32. Deze duren voort tot maandag 12 oktober. In deze periode is K R Poststraat tussen het viaduct en de kruising met de Weinmakker aan de beurt. Ook deze werkzaamheden zullen veel hinder met zich meebrengen. Voordat de bereikbaarheid verbetert, zal hij eerst verslechteren.Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden