Werkzaamheden Heerenveen Beter Bereikbaar in beeld

HEERENVEEN - Iedere week neemt onze fotograaf een kijkje bij de werkzaamheden van project Heerenveen Beter Bereikbaar. 

De vorderingen van de werkzaamheden brengt hij in beeld. De foto's zie je in de fotoslider bovenaan dit bericht.

In de periode van maandag 10 mei tot en met vrijdag 18 juni vinden er verschillende werkzaamheden plaats aan de Mercurius en de Venus (IBF-terrein). 

De werkzaamheden gingen van start met het openbreken van het fietspad tussen de rotonde Het Meer en de Venus. Dit is nodig voor het verleggen van de kabels en leidingen, die onder het fietspad doorlopen.  Vervolgens realiseert BAM de aansluiting van de Mercurius en de Venus op de nieuwe rotonde. De rotonde kan inmiddels gebruikt worden door het verkeer. Fietsers volgen nog een omleiding. Inmiddels is de aannemer gestart met de aanleg van een nieuw fietspad. De stoplichten komen ook voor fietsers te vervallen. 

Sluiting fietspad rotonde Het Meer – Venus

De afsluiting vindt plaats vanaf maandagochtend 10 mei 08.00 uur tot vrijdag 21 mei 18.00 uur. Gedurende deze periode geldt er een omleiding voor fietsers. Deze gaat via de route fietstunnel Het Meer naar de Zonnebloemstraat, de Pastorielaan en vervolgens de fietstunnel Saturnus.

De afrit Heerenveen centrum (12) vanuit de richting Meppel is sinds begin dit jaar afgesloten.  Aannemer BAM Infra is momenteel druk met het verleggen van de afrit. Daarnaast wordt er volop gewerkt aan de Mercurius. 

De afrit blijft tot na de zomer van 2021 volledig afgesloten. Dit is nodig om ruimte te creëren voor de nieuwe oprit richting Leeuwarden. Verkeer richting Heerenveen-Centrum, Bedrijventerrein IBF, De Knipe en Skoatterwâld-Noord krijgt te maken met een omleidingsroute.

Werkzaamheden viaduct

In november 2020 startte BAM Infra al met werkzaamheden aan het viaduct ter hoogte van de K R Poststraat. Het viaduct is hier deels gesloopt en wordt vervolgens met ongeveer vier meter verbreed. Hierdoor ontstaat ruimte voor een nieuwe invoegstrook voor het verkeer richting Leeuwarden. Verkeer komend vanuit het centrum van Heerenveen kan in de nieuwe situatie direct rechtsaf de snelweg op rijden.

Omleidingsroutes

Tijdens de afsluiting wordt verkeer met bestemming bedrijventerrein IBF en Skoatterwâld-Noord omgeleid via de afrit A7 Tjalleberd (26a). Verkeer vanuit de richting Meppel met bestemming Heerenveen-Centrum of De Knipe wordt omgeleid via het klaverblad om vervolgens de afrit Heerenveen-Centrum aan de andere zijde van de A32 te nemen. Een alternatieve route voor verkeer richting het centrum is het nemen van afrit Heerenveen/Oranjewoud (11) via de Oranje Nassaulaan. Op de website www.heerenveenbeterbereikbaar.nl staat een uitleganimatie om de omleidingsroutes te verduidelijken.

Contact

Heeft u vragen over het project? Neem dan contact op via het contactformulier op heerenveenbeterbereikbaar.nl.

Vlot & Veilig de A32 op en af

Het Project Heerenveen Beter Bereikbaar is een samenwerking van de gemeente Heerenveen, provincie Fryslân en Rijkswaterstaat. Heerenveen kent een grote verkeersdrukte in de ochtend- en avondspits. Om de verkeerssituatie vlotter en veiliger te maken, worden de op- en afritten van de A32 en de wegen naar de op- en afritten (KR Poststraat en Oranje Nassaulaan) verbeterd. Gemeente Heerenveen, provincie Fryslân en Rijkswaterstaat hebben hiervoor samen met bewoners een plan bedacht. Tijdens de werkzaamheden gaan omwonenden en het verkeer hinder ervaren. Hierover worden bewoners en weggebruikers vroegtijdig geïnformeerd.