Wijn & Spijs in finale van verkiezing Beste Foodspecialiteitenwinkel van Nederland

Foto: Facebook Wijn & Spijs

HEERENVEEN - De winkel van Hester de Groot en Frank de Bruin is bijna een vaste gast in de finale van de verkiezing van de Beste Foodspecialiteitenwinkel van Nederland.

 In de afgelopen twaalf jaar heeft de zaak zich ontwikkeld van voorzichtig beginnen naar delicatessenwinkel van topkwaliteit. Steeds weer weten de ondernemers nieuwe stappen te zetten om de winkel naar een hoger plan te tillen. De aanpak van de wijnafdeling, met een nieuwe leverancier en een hoger kwaliteitsniveau, leverde hen twee jaar terug al de titel Beste Foodspecialist in Wijn op.

Hester: “Het afgelopen jaar de twee grote presentatietafels in het midden vervangen door drie kleine tafels. Met corona creëerden we zo meer lucht waardoor klanten zich vrijer kunnen bewegen in de winkel. Dat werkt veel beter. Het heeft de winkel veel meer rust en ruimte gegeven. Daarnaast hebben we ook een extra productieruimte gevonden voor opslag, waar we ook onze noten branden en de verzending van de webshop doen. En, niet onbelangrijk: we zetten momenteel de puntjes op de i van de nieuwe webshop, waarmee we ons met name op de lokale klant richten.

De grootste aanpassing in de winkel zit in de wand links. Een nieuwe koelvitrine met zelfbediening, een nieuw notenmeubel (met stolpen voor de afdekking ivm corona) en een nieuw cadeaumeubel. De oliën en azijnen zijn nu tegen de achterwand uitgestald.

“We kunnen ons assortiment nu veel beter presenteren. We hebben meer koelruimte gekregen waardoor onder andere onze buitenlandse kaas veel beter tot zijn recht komt.” 

Alle beoordelingen zijn inmiddels geweest en aanstaande maandagavond horen Frank en Hester wie de trofee mee naar huis mag nemen.

Bron: Facebook Wijn & Spijs