Windscherm kopen in plaats van een reis naar Spanje?

INGEZONDEN - Voor de meeste mensen was 2020 het jaar van de tegenvallers. Eerst al een lockdown, gevolgd door het bericht dat de vakanties afgelast werden. 

De vakantiereizen die wel doorgingen, werden van zoveel waarschuwingen voorzien dat de meeste mensen alsnog uit zichzelf annuleerden. De hoop was dat het een pandemie zou zijn die snel over zou waaien. Met de verlenging van de maatregelen afgelopen dinsdag 12 januari lijkt daar weinig zicht op. Nieuwe maatregelen, verlenging van de bestaande maatregelen en een schok voor de mensen die al uitkeken naar een vakantie in 2021. Want ook daar had de regering iets over te zeggen.

Geen vakanties naar het buitenland in 2021?

De regering riep op om niet op reis te gaan. Dat lijkt geen harde oproep aangezien de maatregelen tot de tweede week van februari duren. Er werd echter ook dringend verzocht om geen reizen op langere termijn te boeken, zoals reizen voor de zomervakantie of de vrije dagen in de herfst. En dat was even slikken. Niet alleen voor de reisorganisaties, die de interesse als sneeuw voor de zon zagen verdwijnen, maar ook voor de mensen die uitkeken naar 2021 omdat zij dan wel op vakantie hoopten te gaan.

Met de snelheid van de vaccinaties en het verlengen van veel maatregelen in Europa, lijkt het er niet op dat de situatie snel zal veranderen. Dat er wel gesproken wordt over steunpakketten voor de sectoren en niet over een toekomstvisie wat betreft de maatregelen, zegt voor de meeste mensen ook al meer dan genoeg. Concreet betekent dit dat het een goed moment is om te kijken naar de mogelijkheden om in Nederland te blijven. Wanneer die reizen wél door mogen gaan, is de kans overigens erg groot dat alles binnen een uur geboekt is en jij achter het net vist.

Geen zin in stress en onzekerheid? Dan begin je nu alvast met het voorbereiden van jouw vakantie. Gewoon bij huis. In de achtertuin bijvoorbeeld, op je terras of zelfs op je balkon. Begin nu alvast met het maken van een lijst met de dingen die je nodig hebt en het maken van ruimte, zodat je optimaal van de vakantie kunt genieten bij huis. Dit kun je aanpakken zoals je zelf wilt, zeker nu je nog maandenlang de tijd hebt om de voorbereidingen te plannen en te doen. Zelfs op het gebied van budget heb je tal van mogelijkheden nu er nog zoveel tijd is om te plannen.

Windscherm kopen, buitenkeuken erbij en terras op orde?

Een terraswindscherm aanschaffen van het vakantiegeld in plaats van een reis naar Spanje. Grote kans dat je ruim genoeg overhoudt om direct te beginnen met de aanschaf van de benodigdheden voor een buitenkeuken, of het terras weer op orde kunt maken. Grote kans dat 2021 niet het jaar wordt van Costa Del Sol, maar de achtertuin met een leuk boek in de luwte van je eigen terraswindscherm en de kinderen spelend in de tuin.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden