Winter Games verplaatst naar de voorjaarsvakantie

Foto: Gewoan Dwaan/Douwe Bijlsma

DFM - In navolging van de Summer Games organiseert Sportbedrijf De Fryske Marren nu ook de Winter Games. De bedoeling was om deze in de kerstvakantie te houden in in Balk, Lemmer en Joure. 

Vanwege de geldende coronamaatregelen zijn de Winter Games verplaatst naar 21,22 en 23 februari. Het is dan voorjaarsvakantie. Het sportbedrijf doet dit in samenwerking met lokale (sport)verenigingen: VV Balk, VC Joure, SC Joure Korfbal, Pegasus Lemmer en GGD Fryslân.

Tijdens de Winter Games kan de jeugd meedoen aan Escaperooms, Archery Tag spelen en het zicht en behendigheid op de proef stellen bij Glow in the Dark Sports. Op maandag 3 januari vinden de activiteiten plaats in Sportfun te Joure, op dinsdag 4 januari in De Trime te Balk en op 5 januari in De Hege Fonnen te Lemmer.

Voor wie?
Alle activiteiten zijn gratis en voornamelijk gericht op jongeren in de leeftijd van 13 tot 27 jaar. Ook zijn er een aantal tijdsblokken waarin deelname mogelijk is voor kinderen van groep 6 tot en met groep 8 van de basisschool. De organisatie nodigt vooral schoolklassen, sport- en cultuurverenigingen en vriendengroepen uit om corona-proof deel te nemen aan de activiteiten.

Te weinig beweging
Door de coronapandemie is 80% van de jongeren minder gaan bewegen, terwijl 4 op de 5 jongeren structureel al te weinig beweegt. Door extra sport- en spelactiviteiten in de wijk te faciliteren, krijgen jongeren op een verantwoorde manier een positieve impuls op het gebied van sport, bewegen en ontmoeten. De Winter Games hebben als doel om met extra sport- en spelactiviteiten jongeren in beweging te brengen.

Aanmelden
Opgave voor de Winter Games is mogelijk via de website van Sportbedrijf De Fryske Marren. www.sportbedrijfdfm.nl/wintergames/