World Cup schaatsen Stavanger met onder andere zussen De Jong, Fledderus, Kok en Bergsma

FRYSLÂN - Door de KNSB zijn de schaatsers bekend gemaakt die mogen deelnemen aan de eerste World Cup van het seizoen. De internationale krachtmeting vindt van 11 tot en met 13 november plaats in het Noorse Stavanger. Ondermeer Antoinette Rijpma - de Jong, Michelle de Jong, Marrit Fledderus, Femke Kok en Jorrit Bergsma mogen starten.

Antoinette rijdt de 1000, 1500 en 3000 meter. Michelle is geselecteerd voor de 500 en 1000 meter, evenals Marrit Fledderus. Femke Kok start op de 500 meter en Jorrit Bergsma rijdt de 5 kilometer.

Ploegonderdelen
Voor de ploegachtervolging en mass start heeft bondscoach Rintje Ritsma vooral voor ‘zekerheid en ervaring’ gekozen. ,,We zullen bij de eerste World Cups goede klasseringen moeten neerzetten met het oog op de WK Afstanden, die in maart in Thialf worden verreden”, aldus Ritsma. ,,We willen bij het WK voor goud kunnen gaan op zowel de ploegachtervolging als de mass start. Maar dan moet je er wel eerst voor zorgen dat je straks ook in volle sterkte aan de start staat. Pas als we daar via de eerste World Cups meer zekerheid over hebben, kunnen we later ook andere rijders op die onderdelen inzetten.”

Voor de mass start, heeft bondscoach Ritsma de volgende rijders geselecteerd.
Vrouwen: Irene Schouten en Marijke Groenewoud. Reserve: Merel Conijn.
Mannen: Jorrit Bergsma en Bart Hoolwerf. Reserve: Louis Hollaar.

Voor de ploegachtervolging zijn de volgende rijders geselecteerd.
Vrouwen: Antoinette Rijpma – de Jong, Irene Schouten, Marijke Groenewoud, Joy Beune.
Mannen: Jorrit Bergsma, Patrick Roest, Marcel Bosker, Beau Snellink.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden