'Bierontbijt' vanaf zondagochtend zes uur in Joure, al meer dan dertig aanmeldingen

Foto Pixabay

JOURE - De terrassen mogen sinds woensdag door de versoepeling van de coronaregels weer langer open, van zes uur in de ochtend tot acht uur in de avond. Dat wordt door Café de Stam en Bistro Fred in Joure zondag gevierd.

De horecagelegenheden combineren hun specialismes in het gezamenlijke 'BierOntbijt'. Het ochtendmaal bestaat uit drie consumpties en natuurlijk het ontbijt met onder andere een croissant, broodje, een ei en beleg. Het 'Bierontbijt' wordt tussen zes en tien uur in de ochtend geserveerd op het terras van De Stam.

,,Met de versoepelingen hadden we eerst zoiets van terras open vanaf zes uur in de ochtend, kom op zeg. Wie doet dat nou. Maar later bedachten we, laten we er een ludieke actie van maken en zo kwamen we op het idee van dit bierontbijt'', vertelt Niels Yntema, eigenaar van De Stam.

En de actie slaat aan. ,,Als er dertig gasten zouden komen, waren we al blij geweest. We hebben nu echter al 35 reserveringen, waarvan de meesten meteen om zes uur in de ochtend aanschuiven. Dus voor ons is het nu al geslaagd.''

Vooraf reserveren voor het ontbijtarrangement voor 15 euro per persoon is gewenst. ,,Dan weten we ongeveer hoeveel ontbijtjes we nodig hebben. Maar als mensen langslopen en er is nog plaats, dan is dat ook geen probleem. Desnoods maken we ook gebruik van het terras van Bistro Fred'', besluit Niels.