Zuid-Afrikaanse proeverij in Sibrandabuorren

SIBRANDABUORREN - Op zaterdag 24 september organiseert Stichting Denova een gezellige en informatieve Zuid-Afrika middag voor alle belangstellenden. Er is een proeverij met verschillende Zuid-Afrikaanse lekkernijen zoals biltong (gedroogd vlees), wijn en zoetigheid. 

Dit evenement vindt plaats in de Sint Maartenskerk aan It Lange Ein 44 te Sibrandabuorren van 15.00 – 17.00 uur en de (beperkt aantal) toegangskaarten zijn gratis te verkrijgen via info@stichtingdenova.nl.

Stichting Denova zet zich in om de armoede te bestrijden in de kleine plattelandsgemeenschap De Nova, Rawsonville in Zuid-Afrika. Jacobus Jooste, oprichter, is daar opgegroeid en wil op deze manier teruggeven aan de mensen die voor hem gezorgd hebben als kind. Samen met zijn vrouw Marieke Jooste-Heinkens zullen zij tijdens de Zuid-Afrika middag verslag doen van hun recente bezoek aan De Nova. Zij hebben de voortgang gezien van het project Denova Droog; de reparatie van vijftig lekkende en tochtende huizen. De Wilde Ganzen ondersteunt dit project.

Deze dag valt samen met de viering van Heritage Day in Zuid-Afrika. Dat is een nationale feestdag die in het teken staat van de diverse culturen waar Zuid-Afrika uit bestaat. In de volksmond wordt het ook wel ‘National Braai Day’ genoemd omdat heel veel mensen dan voor het eerst na de winter weer samenkomen om te barbecueën.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden