Illegaal vuurwerk met kracht van bom in auto

112
Illegaal vuurwerk in auto in Lemmer Foto Politie De Fryske Marren
Illegaal vuurwerk in auto in Lemmer Foto Politie De Fryske Marren

LEMMER - In de nacht van vrijdag op zaterdag passeerde een auto een surveillance van de politie. Aangezien de agenten afwijkend rijgedrag constateerden werd het voertuig staande gehouden. Ze roken hennepgeur in de auto, die werd gecontroleerd. Daarbij werd een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen.

,,Het bleek te gaan om 172 stuks cobra’s 6 te gaan. Dit is zwaar vuurwerk, wat ook wel vergeleken wordt met de kracht van een handgranaat. Eigenlijk zou je dus kunnen zeggen dat ze in een voertuig reden met 172 handgranaten. Een rijdende bom dus....’’, aldus de politie.

De bestuurder testte volgens de politie ook nog positief op het gebruik van THC ,,en reed dus mogelijk onder invloed van drugs. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen of dit ook boven de toegestane hoeveelheid was.’’ Ook had de bestuurder 1760 euro aan contant geld bij zich en de bijrijder een gebruikershoeveelheid hennep. ,,Dit alles is samen met het vuurwerk, in beslag genomen, evenals het voertuig.’’

De verdachten, 19 en 21 jaar en afkomstig uit Harderwijk, zijn aangehouden. ,,Het onderzoek is in volle gang en het vuurwerk wordt vernietigd. De richtlijn voor dergelijke vergrijpen is een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden. Beide verdachten moeten zich verantwoorden tegenover een rechter.’’

,,Wij willen niet weten wat de gevolgen waren geweest als het vuurwerk midden in een woonwijk tot ontploffing was gekomen. En dan ook nog te bedenken dat beide personen rookten in het voertuig’’, voegt Politie De Fryske Marren nog toe.