Extra beveiliging bij kermis Sneek na steekincident met twee gewonden

Door: Ynte Dragt 112
Afbeelding
Foto: Ricardo Veen Media

SNEEK - Na het steekincident van gisteravond op het Martiniplein wordt bij de kermis een extra beveiliger ingezet. Eerder waren er twee beveiligers, dat worden er nu dus drie. De gemeente heeft met de politie en de organisatie overleg gehad over het incident. 

“Het is heel vervelend dat dit gebeurd is”, zegt een woordvoerder van de gemeente, die benadrukt dat het om een incident gaat. Bij het incident raakten twee mannen van 18 jaar gewond. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Drie mensen aangehouden, een is minderjarig
De politie heeft drie mensen aangehouden. Als snel na de melding van het steekincident - rond 22.45 uur - kon op basis van verhalen van getuigen de eerste verdachte worden aangehouden, een 19-jarige man uit Leeuwarden. Hij zat in een auto toen hij werd aangehouden. Een paar uur later zijn twee andere verdachten aangehouden. Dat zijn een 21-jarige man en een minderjarige jongen. Beiden komen uit Sneek, zegt de politie. Het is nog niet duidelijk wat de toedracht was van het steekincident. Daar doet de politie nog onderzoek naar.

Bron: Omrop Fryslân