Maquette: “Treinramp bij station Sneek”

Algemeen
Foto: Modelspoor Museum
Foto: Modelspoor Museum

SNEEK - Twee treinen zijn frontaal op elkaar gebotst op het station van Sneek. Terwijl er een trein stond te wachten om naar Leeuwarden te vertrekken, botste de trein naar Stavoren op de stilstaande trein. Mogelijk dat een wisselstoring de oorzaak is van het ongeluk.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse om gewonden naar het ziekenhuis te brengen. Inmiddels is de onderzoek commissie van de Veiligheids Regio Friesland onderweg.

De maquette van de “Treinramp” is onderdeel van de Veiligheidsdag 2022 Gemeente Súdwest-Fryslân die op zaterdag 17 september wordt gehouden (van 10.00-17.00 uur). Ruim 8 maanden heeft Lieuwe de Wit uit Sneek (vrijwilliger van het Modelspoor Museum) aan de maquette gewerkt. Na afloop zal de maquette worden tentoongesteld in het museum.

Voor de maquette zijn speciaal twee Arriva treinen omgebouwd en gespoten in de originele blauwe kleuren. Het stationsgebouw, de fietsenstallingen met ruim 70 fietsen, de huldiensten en het toekijkende publiek zijn onderdeel van deze maquette.