Bart Koet geeft lezing in Seniorcafé bibliotheek Heerenveen

Algemeen
Afbeelding

HEERENVEEN - Woensdag 7 december vertelt Bart Koet over Sociaal Juridische activiteiten van Steunpunt de Barones. 

De lezing begint om 10.15 uur en de toegangsprijs is € 1, inclusief koffie of thee. Alle 55-plussers zijn van harte welkom in de bieb aan het Burgemeester Kuperusplein 48.

Steunpunt de Barones helpt mensen in Heerenveen met allerhande vragen over zaken zoals: uitkeringen, belastingen, toeslagen enzovoort. Bart Koet vertelt tijdens deze ochtend over deze activiteiten en geeft daarmee een beeld over wat er zoal gebeurt op het vlak van sociaal juridische zekerheid.
In het perspectief van de huidige maatschappelijke ontwikkelingen, met de hoge energieprijzen en de inflatie in het algemeen, komen ook actuele thema’s aan de orde. Ook zal Bart ingaan op de steeds verdergaande digitalisering van publieke diensten en hoe je daar beter mee om kunt gaan als je niet digitaal vaardig bent.

Bart zal niet in detail allerlei wet- en regelgeving behandelen, maar zal vertellende wijs een beeld schetsen van de belangrijkste zaken, die voor de sociale zekerheid in het dagelijkse leven van toepassing zijn. Ook hoopt hij dat de bijeenkomst interactief zal zijn en dat er op situaties en anekdotes en misschien ook zorgen van de deelnemers, kan worden ingegaan.

Iedere woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur kunnen 55-plussers in het Seniorcafé van de Heerenveense bibliotheek terecht voor een kop koffie of thee, een praatje en om een krant of tijdschrift te lezen. Bovendien wordt elke eerste woensdag van de maand, behalve in juli en augustus, speciaal voor deze leeftijdsgroep een activiteit georganiseerd.