Containers en park Heremastate afgesloten in verband met jaarwisseling

Algemeen
Maatregelen jaarwisseling De Fryske Marren Foto Gewoan Dwaan / Douwe Bijlsma
Maatregelen jaarwisseling De Fryske Marren Foto Gewoan Dwaan / Douwe Bijlsma

DFM - Nog even tot de jaarwisseling. In verband met oud en nieuw heeft gemeente De Fryske Marren enkele maatregelen genomen. Zo zijn diverse afvalbakken en hondenpoepcontainers verwijderd of afgesloten. Op zaterdag 31 januari en zondag 1 januari zijn eveneens de glascontainers afgesloten.

,,We vragen inwoners om het glaswerk op deze dagen thuis te bewaren en/of naar één van onze milieuterreinen te brengen en niet naast de gesloten containers te plaatsen’’, aldus DFM. Op maandag 2 januari zijn de ondergrondse containers weer in gebruik.

Daarnaast zijn de hekken van park Heremastate gesloten vanaf zaterdag 31 december om 21.00 uur tot en met 1 januari om 10.00 uur.

Vuurwerk en carbid
Tijdens oud en nieuw is het afsteken van bepaald vuurwerk vanaf dit jaar weer toegestaan. De afgelopen jaren was een vuurwerkverbod van kracht. Afsteken mag op 31 december van 18.00 uur tot en met 1 januari om 02.00 uur. Op vijftien aangewezen plekken in De Fryske Marren mag er met carbid worden geschoten. Klik op de link voor de lokaties: www.grootdefryskemarren.nl/grootdefryskemarren/algemeen/vijftien-locaties-waar-carbidschieten-is-toegestaan-in-de-fryske-marren