‘’Fan Boer nei Minsken Merk’’ in Kulturhûs van Oudehaske

Algemeen
Afbeelding

OUDEHASKE - Met een groep vrijwilligers wordt zaterdag 25 maart de ‘Fan Boer nei Minsken merk’ georganiseerd in het Kulturhûs van Oudehaske.

‘We kunnen nu al zeggen dat we dankzij een enthousiast aantal standhouders een mooi gevarieerd aanbod hebben. Producten die je o.a. kunt verwachten zijn: vlees, kaas, zuivel, groente, bier, gerookte paling, eendenkorven, kruiden en edelstenen’, zo zegt de organisatie.

Het initiatief komt voort uit het idee om de markt met lokale producten weer tot leven te brengen in de gemeenschap. ‘Er valt zoveel meer te verkrijgen zonder dat dit bij veel mensen bekend is’ vervolgd de organisatie. De bedoeling van de “Fan Boer nei Minsken merk” is om boeren en ondernemers bij elkaar te brengen, zodat het voor consumenten makkelijker wordt om een divers aantal producten rechtstreeks bij boeren & ondernemers af te nemen.

Gezond en lokaal voedsel en andere producten te kunnen kopen met contant geld, dat is het doel. Op deze manier worden lokale boeren en ondernemers gesteund én blijft het contante geld binnen de mienskip. Het is een vrije markt die in ieder dorp, stad of gemeenschap georganiseerd kan worden. Er zit dus ook geen vaste organisatie achter.

‘De “Fan Boer nei Minsken merk” is meer dan alleen een markt. Het is een plaats waar je samenkomt! Een plaats waar je een goed gesprek met elkaar kunt hebben onder het genot van een kopje koffie en een lekker stukje gebakken cake. Een plaats waar je vragen kunt stellen over de mooie producten die je kunt kopen, zodat je weer weet wat je eet.’

Waar:             Kulturhûs, Julianastraat 5 te Oudehaske
Wanneer:      Zaterdag 25 maart
Tijd:               Van 11.00 t/m 15.00 uur
Entree:           Gratis

Betalen van producten gaat alleen met contant geld