Gelbrig Hoekstra nieuwe coördinator Present De Fryske Marren

Algemeen
Foto Jitze Hooghiemstra
Foto Jitze Hooghiemstra

JOURE - Sinds kort heeft stichting Present De Fryske Marren een nieuwe coördinator. Het gaat om Gelbrig Hoekstra die daarmee Anneke Nagel opvolgt. Ze was tot voor kort wethouder in de gemeente Tytsjerksteradiel. Daarnaast is Hoekstra ook coördinator van Present De Wâlden.

De missie van de stichting Present die door heel Nederland afdelingen heeft, is om een brug te slaan tussen mensen die graag omzien naar een ander en personen die daarmee geholpen kunnen worden. Dat betreft over het algemeen personen die geen financiële middelen hebben, geen netwerk om zich heen hebben en fysiek niet in staat zijn zelf in actie te komen. Als zij in aanmerking willen komen om te worden geholpen door Present dient een aanvraag te worden gedaan door een hulpverlener.

Dagdeel
De vrijwilligers van Present zelf zetten zich over het algemeen één of meerdere dagdelen per jaar in. Dat gebeurt bij de aangemelde projecten en duren nooit langer dan een dag. Een project zelf wordt via mail uitgezet bij vrijwilligers, die zich vervolgens kunnen aanmelden om mee te helpen.

Juist dat omzien naar elkaar en die beweging groter maken, staat voorop bij Present. Ook groepen vrijwilligers en onder andere bedrijven kunnen zich aanmelden bij Present om een Present-project uit te voeren.

De projecten die worden uitgevoerd betreffen onder andere: laminaat leggen, muren sauzen, behangen, lampen ophangen, gordijnen en gordijnrails ophangen en het onder handen nemen van tuinen.

De stichting Present De Fryske Marren is bereikbaar via gelbrig.hoekstra-mozes@presentdfm.nl en 06-15487120. Meer informatie is te vinden op www.present.nl