Van bestuurskamer naar klaslokaal: openhartige belevenissen van een ervaren beginner

Algemeen
Foto RSG Sneek
Foto RSG Sneek

SNEEK- Jarenlang bekleedde Merel van Vroonhoven directiefuncties bij Nationale-Nederlanden, ING, NS en de Autoriteit Financiële Markten. Tot ze uiteindelijk op het hoogtepunt van haar carrière besluit het roer om te gooien en haar hart te volgen. Ze verruilt de bestuurskamer voor het klaslokaal. Op een school voor speciaal onderwijs leert ze als zij instromer- met vallen en opstaan- dat leidinggeven aan kinderen niet eens zo anders is dan aan directeuren, en het zeker niet makkelijker! Ook ziet ze van dichtbij dat niet elk kind dezelfde kansen krijgt, maar dat je met kleine stapjes ontroerend mooie dingen kunt bereiken.

In haar lezing vertelt Merel met liefde, humor en zelfreflectie over haar stap en hoe de kinderen in haar klas haar ontroeren en confronteren. Daarnaast laat ze zien hoezeer de prestatiemaatschappij en het door marktwerking aangetaste onderwijssysteem haar verwonderen en verontrusten. Een lezing over het belang van het lerarenvak, kansengelijkheid en het durven kiezen voor je idealen.

De lezing vindt plaats op woensdagavond 22 maart 2023 om 20:00 uur in Theater Sneek. De lezing wordt omlijst met muziek en na afloop is er in de foyer gelegenheid tot napraten onder het genot van een hapje en een drankje.