Vernielzuchtige specht maakt gatenkaas van clubgebouw kaatsclub Cannegieter

Algemeen
Specht maakt gaten in clubgebouw van KV Cannegieter in Balk. Foto KV Cannegieter
Specht maakt gaten in clubgebouw van KV Cannegieter in Balk. Foto KV Cannegieter

BALK - Het amper twee jaar oude clubgebouw van kaatsclub Cannegieter in Balk wordt door een vernielzuchtige specht tot gatenkaas gemaakt. Naar aanleiding van de berichtgeving in de media kreeg KV Cannegieter vele tips om het boorwerk van de specht in de steigerhouten buitenkant te voorkomen.

Verspreid over het gebouw zitten tien tot vijftien grote gaten en nog meer kleine pikjes. ,,In het begin konden we het een beetje bijstippen, maar nu moeten we planken vervangen’, zegt voorzitter René Anema.

Waarom de specht het doet is niet duidelijk, en wat er aan gedaan kan worden kan eigenlijk ook niet. Van alles heeft de club al geprobeerd om het dier weg te krijgen. Nepspechten van 50 euro per stuk hangen aan het gebouw om de vogel af te schrikken.

Groene zeep
Nadat Anema aangaf het niet meer te weten, stroomden de tips binnen. ,,De mailbox van de club stroomde vol en ik werd de hele dag door gebeld’, zegt hij. Er is een grote verscheidenheid aan tips gegeven: ,,Van het gebruik van groene zeep tot het gebouw aankleden met gaas, neproofvogels ophangen en geluidssignalen gebruiken’, somt Anema op. ,,Wat ik al niet gehoord heb.’

Zelf ziet Anema wel wat in de geluidssignalen. Die zijn zo hoog dat een mens ze niet kan horen en de dieren het vervelend vinden. Voor nu zullen drie of vier planken vervangen moeten worden. ,,Het is mooi dat onze club in de bossen van Gaasterland zit, maar dit is het nadeel ervan.’

Bron: www.omropfryslân.nl