Bekende Jouster Abe de Vries overleden

Algemeen
De bekende Jouster Abe de Vries is op 68-jarige leeftijd overleden
De bekende Jouster Abe de Vries is op 68-jarige leeftijd overleden

JOURE - Begin deze week is de bij vele Jousters bekende Abe de Vries plotseling overleden. Abe woonde op een 24-uurs zorglocatie van Talant aan de Iepensteinlaan in Joure en is jarenlang een gewaardeerde kracht van eerst Nieuwe Weme, nu Jumbo Zijlstra in zijn woonplaats geweest. Het werk was voor hem zijn lust en zijn leven. ,,Voor mij geen pensioen, ik ga door tot ik zeventig ben’’, liet hij in een eerder interview weten.

Naast het werk in de super was ook zijn roze fiets, Abe zijn lievelingskleur, en Jumbo driewieler belangrijk voor de markante Jouster. Als hij vrij was trok hij er graag op zijn roze fiets op uit, de wijde wereld in. Meestal was dat dan het centrum van Joure. Maar Abe ging ook graag op vakantie naar het buitenland, waaronder Amerika en Cuba. Een ieder die het horen wilde vertelde hij daar in geuren en kleuren over. Dan deelde hij ook meteen zijn topografische kennis of voorzag de toehoorder van een raadsel.

Ook BN-ers ontkwamen niet aan Abe de Vries. Als hij de kans zag dan klampte hij een bekende Nederlander aan om vervolgens samen op de foto te gaan. Menige ster, waaronder Mark Rutte, Caroline Tensen en Iris Kroes, werd op die manier met de bekende Jouster vereeuwigd en werd daarna als foto opgeslagen in zijn fotoboekje. Voor één BN-er had hij een extra zwak. Floortje Dessing van het televisieprogramma ‘3 op Reis’ sierde de kettingkast van zijn roze fiets.

Abe de Vries wilde doorgaan met werk tot hij zeventig was, maar overleed deze week op 68-jarige leeftijd.

Het eerdere interview met en over Abe is te lezen via de link www.grootdefryskemarren.nl/grootdefryskemarren/gezondetfit/aanpakker-abe-onmisbaar-achter-de-schermen-bij-jumbo-joure