Prinses Annette opent vrijdag het Papageno Huis in Lemmer, zaterdag open huis

Algemeen
Prinses Annette opent het Papageno Huis Fryslân in Lemmer  Foto RVD - Jeroen van der Meyde
Prinses Annette opent het Papageno Huis Fryslân in Lemmer Foto RVD - Jeroen van der Meyde

LEMMER - Vrijdag opent het Papageno Huis Fryslân de deuren in Lemmer. Het is een plek voor kinderen en jongeren met autisme. De officiële opening zal worden gedaan door Prinses Annette, lid van het Comité van Aanbeveling Papageno.

Het Papageno Huis in Lemmer heeft na een grondige verbouwing een plek gekregen in de voormalige gereformeerde kerk en de omliggende gebouwen. Er is ruimte gemaakt voor 17 studio’s en dagbesteding voor 60 personen. In de Kerkzaal is Café Papageno gevestigd.

Buitenwereld naar binnen
De zaal zal voor een divers aanbod aan activiteiten, zoals lezingen en exposities, worden gebruikt. De invulling van het gebruik wordt gedaan in nauwe samenwerking met De Heeren van Zorg, Weardefol en Stichting Lemster Sjerke. Dit alles staat in het teken van het motto van Stichting Papageno om de buitenwereld letterlijk naar binnen te halen voor de jongeren.

Zaterdag open huis
Waar de officiële opening op vrijdag voor de genodigden is, mag het publiek zaterdag een kijkje komen nemen. Van 12.00 tot 16.00 uur is er dan open huis aan de Nieuwburen 36, met om 15.00 uur een optreden van het Frysk Jeugd Orkest.

Over Stichting Papageno
In 1997 richtte Aaltje van Zweden-van Buuren en haar man, dirigent Jaap van Zweden, Stichting Papageno op om kinderen en jongeren met autisme te helpen. Nu, alweer 25 jaar later, is Papageno een begrip in Nederland. De Stichting heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdige organisatie die zich met allerlei initiatieven en activiteiten richt op de ontwikkeling van kinderen en jongeren met autisme. Een van de activiteiten die Papageno vanaf de start aanbiedt is muziektherapie.