Televisieprogramma Lodewijks Groene Geluk op bezoek in Heerenveen

Algemeen
Foto: Peter Wouda
Foto: Peter Wouda

HEERENVEEN - Lodewijk Hoekstra van het televisieprogramma Lodewijks Groene Geluk was vandaag op bezoek in Heerenveen voor opnames van zijn tuinprogramma dat vooral duurzaamheid en biodiversiteit wil bevorderen. 

Het voor het grootste gedeelte betegelde plein bij Sportstad Heerenveen is voor een deel heringericht met een dikke knipoog naar Louis Le Roy zijn ecokathedralen. Bij de bankjes voor de ingang van Sportstad Heerenveen zijn namelijk met behulp van hergebruikte tegels (gelijmde) stapelingen gemaakt, waarna de boomspiegels, die eerst betegeld waren, werden voorzien van nieuwe beplanting.

Voor het programma zijn ook in de Le Roy tuin aan de Pres. Kennedylaan en Europalaan opnames gemaakt waarbij Peter Wouda meer vertelde over Le Roy en de achterliggende gedachte van ecokathedralen. Le Roy was zijn tijd vooruit met zijn kijk op groene woonwijken. Wethouder Jaap van Veen, die zich de afgelopen jaren heeft ingezet voor de ontwikkeling van de Le Roy tuin, was aanwezig om het belang van het werk van Le Roy voor de gemeente Heerenveen te onderstrepen. De groenstrook in het hart van Heerenveen-Midden is na 50 jaar een mooi voorbeeld van de realisatie van meer biodiversiteit in de openbare ruimte.

De uitzending zal te zien zijn op zondag 2 juli 2023 om17:30 op RTL-4.

Foto: Alex J. de Haan
Foto: Peter Wouda