Drie basisscholen in De Fryske Marren maken kans op een ‘ANWB Verkeersplein’

Algemeen
Drie scholen in De Fryske Marren maken kans op AWNB Verkeersplein Foto ANWB
Drie scholen in De Fryske Marren maken kans op AWNB Verkeersplein Foto ANWB

DFM - Dit jaar houdt de ANWB opnieuw de verkiezing ‘Een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’. Op een verkeersplein kunnen kinderen veilig oefenen en praktijkervaring opdoen.

In De Fryske Marren maken drie basisscholen kans op een verkeersplein. Het gaat om de Twa Fjilden in Joure, OBS Twa Yn Een in Echtenerbrug en KBS de Ferbining in Nijemirdum. Stemmen kan tot en met vrijdag 26 mei via de volgende link: https://static.flowapp.nl/anwb/fonds/

In totaal zijn er 356 basisscholen in het hele land genomineerd voor een ANWB Verkeersplein. Per provincie wint een basisschool. De winnaars ontvangen bij de start van het aankomende schooljaar een ANWB Verkeersplein en een lespakket. Het pakket bevat: een lesprogramma van ANWB Streetwise, een set van 8 verkeersborden, twee stoplichten en een ANWB fiets. De verkeerspleinen worden bekostigd door het ANWB Fonds.

Verkeersplein helpt
Als kinderen praktijkervaring opdoen, worden zij zich bewust van de gevaren van het verkeer en kunnen zij sneller zelfstandig naar school fietsen. Het initiatief biedt leerkrachten de mogelijkheid om samen met de leerlingen op een veilige manier in de praktijk aan de slag te gaan. Uit een rondvraag onder scholen die al een ANWB Verkeersplein hebben, blijkt dat bijna 90 procent aangeeft dat een verkeersplein helpt bij het verbeteren van de fietsvaardigheden en verkeersinzicht. Bijna 80 procent van de scholen maakt dagelijks gebruik van het verkeersplein.

Lees ook www.grootdefryskemarren.nl/grootdefryskemarren/algemeen/fotos-klimtoestel-de-ferbining-nijemirdum-ten-einde-hardlopen-voor-nieuw-schoolplein