FOTO’S / Loco-burgemeester opent watersportseizoen in Terherne

Door: Douwe Bijlsma Algemeen
Afbeelding
Foto Gewoan Dwaan / Douwe Bijlsma

TERHERNE - Al was het zonnetje besteld, zondagochtend leek er rond de opening van het watersportseizoen in Terherne behoorlijk regen te gaan vallen. Maar de weergoden bleken het Kameleondorp ‘Lenten’ goed gezind te zijn, aangezien de paraplu’s niet nodig waren tijdens de opening door loco-burgemeester Remboud van Iddekinge.

Samen met inwoners van ‘Lenten’, tweeling Hielke en Sietse, Heit, Mem Klinkhamer en boerenknecht Gerben Zonderland, knipte hij op de brug in het dorp een lint door waarmee de festiviteiten van start gingen.

In het dorp was het gezellig druk met bezoekers die tweede paasdag werden vermaakt met diverse muzikale optredens, een rommelmarkt, een modeshow en vaartochten met watertaxi’s een amfibievoertuig. Ook waren er verschillende opduwers en sleepboten te bewonderen.

Met menig boot werd een krachttest gedaan met behulp van een trekproef. De horeca was open en kinderen konden zich onder andere vermaken in grote waterballen, spijkers op hun kop slaan en zo hard mogelijk de Kop van Jut raken.

Klik voor alle foto’s deze LINK

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding