Omrop Fryslân volgt de verhalen van de dieren in nieuwe reeks van Us bistetún

Algemeen
Tijgers in AquaZoo
Tijgers in AquaZoo Foto: Omrop Fryslân

FRYSLAN - Ontdek de verhalen die zich afspelen in dierentuin AquaZoo in Leeuwarden. In de nieuwe reeks van de serie Us bistetún volgen we de dieren en de verzorgers van dierentuin AquaZoo in Leeuwarden.

Zo is onder andere de zoektocht naar de ontsnapte wasberen op de voet gevolgd. Afgelopen zomer zijn er vier tijgerwelpen geboren en bij de verzorging van deze dieren komt van alles kijken. Deze winter is er druk gebouwd aan het nieuwe Churchill gebied dat gebaseerd is op de rivier met dezelfde naam in het noorden van Canada. Bouwen in de winter brengt allerhande extra uitdagingen met zich mee, zoals kou en extreem veel regen. Het is dan ook de vraag of het nieuwe verblijf wel op tijd klaar is. 

Vier tijgerwelpjes

Verder worden de pasgeboren tijgerwelpen gevolgd bij hun eerste controle bij de dierenarts. De welpjes zijn nu twee maanden oud en krijgen hun eerste inentingen, maar ze laten zich niet zomaar behandelen. 

Ontsnapping

Eind maart weten elf wasberen te ontsnappen tijdens hun eerste nacht in hun nieuwe verblijf . Het wordt groot nieuws en het is een spannende periode voor de verzorgers. We gaan met nachtkijkers op pad op zoek naar de vermiste wasberen. Us bistetún: de verhalen van de dieren 

De eerste aflevering is op maandag 29 april om 17.15 uur te zien bij Omrop Fryslân.