Aubade in Sneek: Oranje boven!

Door: Henk van der Veer Algemeen
Kinderburgemeester Tess Adema, voorzitter Renate Dümer en burgemeester Jannewietske de Vries
Kinderburgemeester Tess Adema, voorzitter Renate Dümer en burgemeester Jannewietske de Vries Foto Henk van der Veer

SNEEK- De traditionele aubade in de Marktstraat trok vanmorgen ook vandaag weer een paar honderd mensen naar het Sneker stadhuis. Daar op het bordes nam burgemeester Jannewietske de Vries de aubade af voor Zijne Majesteit de Koning, die vandaag zijn 57ste verjaardag viert. Koning Willem Alexander doet dat met de Koninklijke familie in Emmen.

In Sneek zat de stemming er vanmorgen al vroeg in, niet in de laatste plaats door het enthousiasme van Clown Sander (Sander Balk), die als opperspreekstalmeester fungeerde. En uiteraard de Putkapel!

“Koningsdag is een Nederlandse traditie waarop we trots mogen zijn. Een dag die in het teken staat van verbinding binnen alle lagen van de bevolking. Een dag waarop jong en oud kunnen genieten van alle festiviteiten die georganiseerd worden”, aldus Renate Dümmer, voorzitter van Vereniging Oranje Sneek.

De traditionele kindervrijmarkt vindt zoals gebruikelijk plaats op de Singel, Hoogend en de Gedempte Pol. Vanaf 11.00 uur klinkt er muziek op het podium van de Martinuskerk aan de Singel. Vanmiddag is er ook volop muziek in de Markstraat.

Kinderplein
Op het kinderplein, dit jaar op het plein voor de Dorcas aan de Singel, kunnen kinderen meedoen aan oud-Hollandse spelletjes, zoals koekhappen en blijkgooien.

Aubade in Sneek: Oranje boven!
Aubade in Sneek: Oranje boven!