Raad van Kerken organiseert Choral Evensong in Trinitas

Cultuur en uitgaan
Afbeelding

HEERENVEEN - Op zondag 18 oktober 2020 a.s. organiseert de Raad van Kerken weer een Choral Evensong in Trinitas te Heerenveen. Aanvang 19.00 uur. De bijeenkomst in de R.K. kerk te Heerenveen komt hiermee te vervallen.

Een Evensong is een hoofdzakelijk gezongen avondgebed, zoals dat dagelijks in veel Anglicaanse kerken wordt gehouden. Alle onderdelen van de liturgie - de hymnen die gezongen worden, de twee psalmen, de lofzangen, de schriftlezingen en de gebeden - hebben het karakter van een gebed. Er wordt dan ook geen preek gehouden waarin de Schriften worden uitgelegd; ze worden alleen gelezen en is er een moment van stilte om de woorden te overdenken.

Het zijn diensten waarin koor en organist een hoofdrol hebben. Door de eeuwen heen hebben mensen in de schoonheid van de hoogwaardige muziek en de stilte iets ervaren van de nabijheid van het licht en de liefde van de Eeuwige.

Zang: acht zangers van de Ichthus Cantorij o.l.v. Geke Bruining

Muzikale begeleiding: Theo Jellema (organist)

De viering wordt gehouden met een maximum van 30 bezoekers en is via Kerkomroep.nl. te volgen. Aanmeldingen via email  pghv@xs4all.nl
 om een plaats te reserveren. Bedenkt u wel dat 30 personen echt het maximale aantal bezoekers is.

De uitgangscollecte is voor de bestrijding van de onkosten van deze viering.