Galerie Getekend start het nieuwe seizoen met een solo-expositie van Mirjam Abraas

Cultuur en uitgaan
Afbeelding

HEERENVEEN - Galerie Getekend start het nieuwe seizoen met een solo-expositie van Mirjam Abraas met de titel’ Traces of time’. 

Mirjam Abraas (Sweikhuizen, 1971) maakt verfijnde tekeningen van grafiet op paneel. Ze komen in een zorgvuldig proces tot stand. Eerst maakt ze vele foto’s van haar onderwerp. Dit zijn vooral “kreupele en oude bomen en verwilderende tuinen. Deze foto’s dienen als basis; het zijn haar schetsen. Met een papieren kadertje schuift ze er net zolang over tot ze de juiste uitsnede met de juiste vorm, structuren, lichteffecten, en tekenen van verval en vergankelijkheid heeft gevonden. Dit beeld tekent ze met fotografische scherpte en diepte in een eindeloze schakering van grijstonen, zodat takken, bladeren, planten en bloemen realistisch  maar ook abstract worden. Het geeft haar tekeningen een raadselachtige en dubbelzinnige lading. 

Mirjam Abraas studeerde grafische vormgeving aan het Grafisch Lyceum in Eindhoven en deed daarna de Academie voor Beeldende Kunst St. Joost in Breda, waar ze in 1998 afstudeerde. Ze won diverse prijzen en exposeerde haar werk in galeries en op kunstbeurzen en. iZe woont en werkt in Amstenrade.

Traces of Time wordt geopend door Hedwich Rinkes, wethouder Cultuur van de gemeente Heerenveen, in de vorm van een film die op zondag 18 september 2022 vanaf 14.00  (blijvend ) is te zien op het YouTubekanaal van Galerie Getekend. De expositie is te bezoeken van 18 september (openingsmiddag) tot en met 13 november 2022. 

Galerie Getekend is een galerie voor hedendaagse tekenkunst in Heerenveen, die eind mei 2019 de deuren opende. De galerie presenteert tekenkunst in al haar rijke variatie, vakmanschap en schoonheid. Galerie Getekend is gevestigd in een monumentale villa uit 1908 waar een voormalige praktijkruimte is omgebouwd tot intiem 

kabinet voor de tekenkunst.

Openingstijden: vrijdag en zondag van 12 - 17 uur en op afspraak.