Crescendo Idskenhuizen viert jubileum met Karin Bloemen, nog staanplaatsen beschikbaar

Cultuur en uitgaan
Karin Bloemen is speciale gast bij het jubileum van Crescendo
Karin Bloemen is speciale gast bij het jubileum van Crescendo

IDSKENHUIZEN- Christelijke muziekvereniging Crescendo Idskenhuizen bestaat 75 jaar en viert dit heugelijke feit, met hoe kan het ook anders, een concert. Crescendo, dat een vijfde divisiekorps is, trakteert zaterdag 12 november aanstaande op een avond vol muziek. Speciale gast is Karin Bloemen. De cabaretière, actrice en zangeres zal vijf nummers met het veertienkoppige orkest zingen. Daarnaast zal Crescendo verschillende eigen werken brengen onder leiding van dirigent Syde van der Ploeg.

Christelijke muziekvereniging Crescendo Idskenhuizen is opgericht in 1921 onder leiding van dirigent De Vries. Idskenhuizen had in die tijd nog een tweede muziekkorps, Advendo. Op 16 oktober 1947 zijn de korpsen gefuseerd onder de naam van Christelijk muziekvereniging Crescendo.

Plezier en saamhorigheid
Idskenhuizen is een klein dorp met circa 475 inwoners, het dorp kent een rijk verenigingsleven en een sterke onderlinge verbondenheid. Deze factoren maken het mogelijk ook in deze moderne tijd Crescendo levendig te houden. Crescendo kent een geschiedenis met diverse dirigenten, onder wiens leiding jongeren en ouderen zijn opgeleid tot volwaardig orkestlid. Plezier en saamhorigheid staan voorop, waardoor er voldoende motivatie en inspiratie is mee te doen aan concoursen en concerten.

Kaartverkoop
Het jubileumconcert kan worden bijgewoond door 160 belangstellenden. Inmiddels zijn de zitplaatsen in De Stelp uitverkocht. Staanplaatsen zijn nog wel verkrijgbaar via www.cmvcrescendoidskenhuizen.nl/ticket-verkoop. Parkeren kan zaterdag 12 november rondom dorpshuis de Stelp of in nabij gelegen straten. Ook bij de kerk aan de Bramerstraat is voldoende parkeergelegenheid. Zorg er wel voor dat de wegen voor hulpdiensten altijd bereikbaar blijven.

Crescendo Idskenhuizen repeteert voor het jubileumconcert aanstaande zaterdag Eigen foto