Van fabels tot indianenverhalen in Oudemirdum

Cultuur en uitgaan
Verhalenavond in Oudemirdum Foto Harmen Beuckens
Verhalenavond in Oudemirdum Foto Harmen Beuckens

OUDEMIRDUM - Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de ‘Verhalenavond’ ook plaats zou vinden op en om de Brink in Oudemirdum. Het weer maakte echter dat de vertellers en de toehoorders alleen onder andere binnen in de kerk konden genieten van alle ‘verhalen’.

Organisator Bezoekerscentrum Mar en Klif had een bont gezelschap van vertellers en muzikanten bereid gevonden om hun ‘verhalen’ te delen. ,,Het was een bonte mix van fabels, literatuur, geschiedenis, sterrenkunde, indianenverhalen, haka dans, muziek, prijswinnende oliebollen en glühwein’’, vertelt Sabine Boode.

Kijken en luisteren naar ‘De Terugkeer’ van Godfried Bomans door dominee Stephan de Jong, de warme klanken van Angela van SoulgiftSound, de snelheid van het heelal bij Lucas Hoogkamp en het verhaal over de aanleg van de Afsluitdijk door Alice Booij. Onder een hoge boom vertelde Marleen een verhaal van Toon Tellegen en er klonken lieflijke klanken van Amazing Grace op lowwhistle door Geertje Bouma, vergezeld door Mayke Kloetstra die het prachtige Fryske gedicht Ûnderweis van Reinder Posthuma voordroeg.

Volgend jaar hoopt de organisatie de ‘Verhalenavond’ weer sfeervol op en om de Brink in Oudemirdum te houden.

Verhalenavond in Oudemirdum Foto Harmen Beuckens
Verhalenavond in Oudemirdum Foto Harmen Beuckens