‘Baas Giele Taxi’ met Inez Timmer in De Hege Fonnen

Cultuur en uitgaan
Afbeelding

LEMMER – Zaterdag 21 januari komt Inez Timmer met het programma ‘Baas Giele Taxi’ naar De Hoge Fonnen in Lemmer.

Het repertoire van Joni Mitchel fascineert Inez Timmer al jaren. De eerste keer dat ze haar lp ‘Blue’ beluisterde was voor haar een openbaring. Inez herkende iets van haarzelf in vrijwel elke tekst. In elk nummer en in elke melodie voelde ze haar hart. Alsof Joni Mitchell in haar dagboek had zitten lezen en al haar vage tienergevoelens een naam hadden gekregen.

Angst, verlangen, eenzaamheid, noop , verwarring. Alles spiegelde zich in wat ze hoorde. De weg van Joni en Inez loopt soms heel even parallel. Beiden zijn muzikaal opgegroeid in de wereld van de folk (Inez zat met Nanne Kalma in de fameuze Friestalige formatie ‘Irolt’), om via omzwervingen een thuis te vinden in de jazz.

Laatste stop
Ze trok de wijde wereld in, woonde in wereldsteden, stond in talloze musicals. Ze schnabbelt nog steeds vol passie in het jazzcircuit en schrijft en speelt muziektheatersolo’s. Een rijk en vervuld leven met af en toe doffe pijn. Om en om en om yn in sirkelgong.

Nu is ze weer terug bij Joni Mitchell. Voorgoed. Met de theatervoorstelling ‘Baas Giele Taxi’ (Big Yellow Taxi) maakt Inez Timmer haar laatste stop. En wel in Lemmer. Mis deze ontroerende muziekvoorstelling niet. Inez Timmer wordt ondersteund door een 5-koppige band en koor . Dernière. Eeuwige dank gaat uit naar Eppie Dam voor zijn meesterlijke Friese vertalingen van Joni Mitchell’s poëzie.

Zaterdag 21 januari 2023 in Theater De Hege Fonnen, Lemmer. Aanvang 20.00 uur, entree € 15,00 inclusief drankje. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Primera, Markt 2, Lemmer