Nieuwjaarsconcert “Skazka Kwartet” in Museum Belvedère

Cultuur en uitgaan
Foto: Foppe Schut
Foto: Foppe Schut

HEERENVEEN - Op zondag 15 januari 2023 begint om 11:00 uur het Nieuwjaarsconcert in het Museumcafé van Museum Belvédère, door het professionele jonge strijkkwartet “Skazka Kwartet”, bestaande uit: Lena ter Schegget, viool; Dmitry Ivanov, viool; Lisa Eggen, altviool; Emma Besselaar, cello. 

Het concert duurt een uurtje en biedt ook de gelegenheid om elkaar een ‘gelukkig nieuwjaar’ te wensen. Daarna zwieren we met een luchtig drankje het nieuwe jaar in. Het concertprogramma bestaat uit: delen uit strijkkwartetten van o.a. Beethoven, Brahms, Debussy, Haydn.

Het Skazka Kwartet, ontstaan in 2020, is een nieuw gezicht in het Nederlandse kwartet-landschap. Als winnaar van het Storioni Concours 2022 zal het kwartet dit seizoen haar opwachting maken in enkele grote Nederlandse zalen. Deze jonge professionele musici hebben allevier hun sporen in de kamermuziekwereld verdiend en bundelen nu hun liefde voor strijkkwartet in het Skazka Kwartet.

Het Nieuwjaarsconcert is in samenwerking met de Heerenveense Kunstkring en wordt financieel ondersteund door o.a. de Provincie Fryslân.

Alvast proeven?

Kijk op hun websites om alvast even te „proeven” : www.skazkakwartet.nl

Meer informatie vindt u op de website: www.museumbelvedere.nl

De kaartverkoop is bij de kassa van Museum Belvédère en via de website van het museum:

https://www.museumbelvedere.nl/nl/winkel/category/tickets_17/

Vorige jaren was het concert uitverkocht, dus om teleurstelling te voorkomen wordt aangeraden om de kaartjes tijdig aan te schaffen. Toegangsprijs: € 24,- | Vrienden van Museum Belvédère: € 20,- | bezoekers t/m 18 jaar : € 10,00 |  De prijs is inclusief BTW, museumentree, koffie en een drankje.
Ontvangst vanaf 10:30 uur met koffie/thee.

Vanwege dit Nieuwjaarsconcert zal het museum op zondag 15 januari pas vanaf 13.00 uur open zijn voor reguliere bezoekers. U bent van harte welkom!