Voorjaarsvakantie vol leuke en duurzame activiteiten in Bezoekerscentrum Mar & Klif

Cultuur en uitgaan
Foto Sabine Boode
Foto Sabine Boode

OUDEMIRDUM - Bezoekerscentrum Mar & Klif in Oudemirdum organiseert een voorjaarsvakantie vol leuke én duurzame kinderactiviteiten om samen met ouders of pake en beppe te doen. Het thema van activiteitenweek ‘Help Pake en Beppe de Vakantie Door’ is ‘Duurzaam Doen’.

Op dinsdag 28 februari en woensdag 1 maart wordt er met de mafste dingen geknutseld tijdens de Recycle-Knutsel-Instuif. Maak een marionet-robot, poppetje of gek beest van afval, wol en snoeihout. ,,Knutsel je liever met stof? Kom dan een feestslinger maken van oude sjaaltjes en wol. Dan hang jij bij het volgende feestje je eigen slingers op!’’

De knutselactiviteiten zijn geschikt voor kinderen van ca. 5-12 jaar. En het is de bedoeling dat deelnemers samen met ouders of pake en beppe één of twee uurtjes aan het knutselen gaan. De start is rond 10:30 uur en om 15:00 uur wordt er weer opgeruim. Aanmelden is gewenst. De kosten bedragen € 2 per kind, dit is inclusief een bekertje limonade.

Beach Clean Up! (donderdag)
Op donderdag w2 maart wordt de ‘Beach Clean Up’ gehouden. Voor wie buiten graag de handen uit de mouwen steekt kan dan samen met boswachters van Staatsbosbeheer aangespoeld zwerfafval opruimen in de rietzones van het beschermde natuurgebied de Uithijingspolder langs het IJsselmeer.

De ‘Beach Clean Up’ is bedoeld voor jeugd vanaf een jaar of 8 onder begeleiding van een volwassene. De activiteit duurt van 10:00 tot 11:30 uur. Deelname is gratis, opgave is noodzakelijk. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.nationaallandschap.frl/voorjaarsvakantie.

Liever met het gezin eropuit?
Ontdek dan één van onze leuke kinderroutes. ,,De dames aan de balie van Mar &a Klif helpen jullie graag op pad. Graag tot ziens in ons Bezoekerscentrum aan de Brink 4 in Oudemirdum.’’

Foto Sabine Boode
Foto Sabine Boode