Gratis uitprobeerlessen muziek voor kinderen op zaterdag 11 maart

Cultuur en uitgaan
Foto Ron van Hal
Foto Ron van Hal

SNEEK- Kinderen uit groep 5, 6, 7 en 8 van basisscholen in Súdwest-Fryslân die willen ontdekken of muziek maken iets voor hen is, zijn zaterdag 11 maart van harte welkom op de jaarlijkse Instrumenten Doe-Dag van kunstencentrum Atrium. Op de leslocatie in Sneek kunnen ze via proeflessen van een half uur twee instrumenten naar keuze uitproberen. Deelname aan de Instrumenten Doe-Dag is gratis.

\n

Er kan uit meer twintig instrumenten worden gekozen, waaronder de accordeon, (bas)gitaar, drums, dwarsfluit, piano, saxofoon en allerhande koperblazers. Ook kan worden meegedaan aan proeflessen zang. Tijdens de proeflessen geven de muziekdocenten uitleg over hun instrument en mogen de kinderen erop spelen.

De proeflessen worden gegeven aan kleine groepen. Er zijn proeflessen in de ochtend (9.30 tot 12.00 uur) en middag (12.30 tot 15.00 uur). Het ochtenddeel is voor kinderen die in Sneek Muziekmix-lessen volgen en kinderen uit heel Súdwest-Fryslân die niet op Muziekmix zitten. In de middag zijn er proeflessen voor kinderen die buiten Sneek op Muziekmix zitten.

Opgeven

Vooraf aanmelden voor de Instrumenten Doe-Dag is gewenst. Het is ook mogelijk om zaterdag 11 maart vrij rond te lopen in het kunstencentrum en te kijken bij welke proefles nog plek is, maar wie zich aanmeldt is verzekerd van een proefles. Opgeven kan via het formulier op kunstencentrumatrium.nl/doedag.

De indeling van de deelnemers die zich hebben aangemeld wordt aan het begin van de ochtend (tussen 9.00 en 9.30 uur) en middag (tussen 12.00 en 12.30 uur) in het kunstencentrum verstrekt.

Locatie: kunstencentrum Atrium, Oud Kerkhof 11 in Sneek.