UITFestival is op zoek naar culturele organisaties en cultuurmakers

Cultuur en uitgaan
UITfestival De Fryske Marren zoekt cultuurmakers Foto Folkert Folkertsmat
UITfestival De Fryske Marren zoekt cultuurmakers Foto Folkert Folkertsmat

BALK - Op zaterdag 9 september, tussen 13.00 en 17.00 uur, staan de dorpen Joure, Balk en Lemmer in het teken van cultuur tijdens de tweede editie van het UITFestival in de Fryske Marren. Het festival is op zoek naar culturele organisaties en cultuurmakers.

Het UITFestival is de aftrap van het culturele seizoen 2023/2024. Een veelzijdig festival in het centrum van de drie dorpen, met optredens, exposities, marktkramen en workshops. Met dit festival kunnen alle culturele verenigingen en cultuurmakers binnen de gemeente De Fryske Marren laten zien wat ze in huis hebben. Te denken valt aan koren, muziekkorpsen, kunstenaars, bands, comedians, straattheater, toneelverenigingen, podia, historische verenigingen enzovoort.

Perfecte plek
Tijdens deze dag kan het publiek op een laagdrempelige manier ervaren wat er op het gebied van kunst en cultuur in de Fryske Marren te beleven is. ,,Het is de perfecte plek voor het publiek om informatie te krijgen over het aanbod binnen de kunst- en culturele sector. Naast gevestigde culturele instellingen is er ook plek voor kleinere initiatieven en amateurverenigingen om zich te presenteren’’, aldus de organisatie.

Cultuurorganisaties of cultuurmakers die zich willen presenteren op het UITFestival kunnen zich aanmelden op www.uitfestivaldfm.nl Er zijn ook informatieavonden: 21 maart in Joure, 27 maart in Lemmer en 28 maart in Balk.