Word Friesland het nieuwe thuis voor Annabella?

Cultuur en uitgaan
Foto aangeleverd
Foto aangeleverd

SNEEK- Als iemand schrijft dat ze graag herinneringen met je wil gaan maken, nog voordat je haar kent, dan heeft ze toch direct je hart gewonnen?

\n

Eind augustus 2023 is het voor Annabella zover: zij komt naar Nederland. Een lang gekoesterde droom gaat in vervulling. Een moedige stap op weg richting volwassenheid. Annabella gaat een jaar meedraaien in het voortgezet onderwijs in Nederland en wonen bij een gastgezin. Annabella kijkt er enorm naar uit en wil graag onze Nederlandse cultuur en mentaliteit leren kennen. Er is alleen één probleem voor haar, zij heeft nog geen gastgezin. Zonder dit gastgezin mag zij niet naar Nederland komen. Leert Annabella dus niets van hoe wij in Nederland met elkaar omgaan of hoe lekker haring en drop is. Maar leren wij ook niet van alles over Venezuela. Een gemiste kans dat zal iedereen beamen. Daarom de vraag: ‘Bij welk gastgezin mag de sportieve en extraverte Annabella tot de zomervakantie 2024 komen wonen? In de video stelt Annabella zich al even voor.

Annabella uit Venezuela

Quote van haar ouders: “Annabella is joviaal, grappig, initiatiefrijk en optimistisch. Ze kan ook goed met jonge kinderen omgaan en heeft soms de neiging zichzelf te onderschatten.”

Interesses    Lezen • Drama • Films kijken • Koken • Dansen • Zingen • Piano spelen

Eigenschappen    Denker • Sportief • Extravert

Annabella in het kort

Ik ben best competitief en als je mij verantwoordelijkheid geeft, doe ik extra mijn best.

Vanaf mijn derde speel ik al piano en zou het best leuk vinden om dit ook in Nederland te kunnen doen.

Met mijn familie heb ik een hechte band en we doen ook lichte huishoudelijke taken in huis.

In Venezuela is het eigenlijk altijd goed weer. Dat het weer in Nederland minder voorspelbaar is, lijkt mij juist heel leuk.

Op mijn vijfde deed ik mee aan een belangrijk toneelstuk in Venezuela. Ik heb nog steeds liefde voor het theater.

Hoe word ik gastgezin?

Gastgezinnen zijn er in alle soorten en maten, in onze ogen kunnen alle samenstellingen van gastgezinnen een warm thuis bieden aan de scholier. Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Zolang je maar enthousiast bent en open staat voor een interculturele ervaring. Gedurende de uitwisseling wordt het gastgezin en de scholier begeleid door één van onze Local Coordinators. Verder organiseert Travel Active events voor scholieren en gastgezinnen. Als gastgezin zorg je alleen voor kost en inwoning voor de scholier. Alle overige kosten zijn voor rekening van Travel Active of voor de scholier zelf. 

Meer informatie? 

Willen jullie Annabella een warm thuis bieden? Neem dan contact op met het High School Holland team via 085 2224810 of highschoolholland@travelactive.org.

Op de website vind je meer informatie over het worden van gastgezin!