Tineke Koen exposeert met schilderijen in bibliotheek Heerenveen

Cultuur en uitgaan
Afbeelding

HEERENVEEN - De hele maand juni exposeert Tineke Koen met haar schilderijen in de bibliotheek van Heerenveen. 

Deze expositie is te zien tijdens openingsuren en iedereen is van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen. De toegang is gratis.

Van jongs af aan houdt Tineke Koen al van tekenen en schilderen. In de brugklas van de middelbare school heeft ze les gehad van Louis Le Roy. Als lerares op de basisschool kon ze haar enthousiasme delen met de kinderen. Ze schildert vooral intuïtief en legt vast wat haar op dat moment bezighoudt. Dat kan het leven zelf zijn, gebeurtenissen leuk of minder leuk, of het begin van een nieuw seizoen met de specifieke kleuren die daarbij horen.  De kunstenaar schildert het liefst met acrylverf op doek, hout of papier. Af en toe gebruikt ze ook olieverf.

Tineke is autodidact, maar volgt wel online cursussen. Door de tijd heen zie je een duidelijke ontwikkeling in haar werk. Ze heeft een atelier in haar tuin en is daar iedere middag te vinden. “Door te schilderen kun je niet met iets anders bezig zijn. Je focust op kleur, compositie en bent alleen maar in het nu. Heel gezond voor je geest”.