Schildervrienden openen samen expositie in Doniahiem

Cultuur en uitgaan
Opening expositie Loften en Romte in Doniahiem Foto Gewoan Dwaan - Douwe Bijlsma
Opening expositie Loften en Romte in Doniahiem Foto Gewoan Dwaan - Douwe Bijlsma

SINT NICOLAASGA - Ze kennen elkaar al zo’n 22 jaar. Vele dinsdagen gingen Gerrit Langerak en André Rijssenbeek samen op pad. Nadat dit door gezondheidsredenen voor Rijssenbeek niet zo makkelijk meer ging kwam het idee om samen te gaan schilderen.

Het schildersduo komt nu sinds 2011 bij elkaar om hun gezamenlijke passie van schilderen en tekenen uit te oefenen. Eerst gebeurde dat thuis, nu is dat in woonzorgcentrum Doniahiem waar André Rijssenbeek tegenwoordig woont. ,,We kregen hier alle vrijhei om aan de slag te gaan. Schilderen op de biljarttafel met een tafelezel’’, vertelt Langerak.

Doniahiem is ook de plek waar beiden vrijdagochtend een gezamenlijke tentoonstelling onder de titel ‘Loften en Romte’ openden. Dit gebeurde in een feestelijk versierde hal van het zorgcentrum met het doorknippen van een lint. Na de openingshandeling bekeek Rijssenbeek samen met zijn kinderen en vrouw Ingrid de kunstwerken van hem zelf en van zijn vriend Gerrit Langerak.

André Rijssenbeek ontmoette Gerrit Langerak toen die nog schooldirecteur van OBS de Beuk was. De kinderen van het gezin Rijssenbeek kwam daar in 2001 op school. Zeven jaar later ging Langerak met pensioen, waarmee er meer vrije tijd kwam. Dat was het moment dat de vriendschap is ontstaan.

Opening expositie Loften en Romte in Doniahiem Foto Gewoan Dwaan - Douwe Bijlsma
AOpening expositie Loften en Romte in Doniahiem Foto Gewoan Dwaan - Douwe Bijlsma
André Rijssenbeek en Gerrit Langerak openen hun exposite Loften en Romte in Doniahiem Foto Gewoan Dwaan - Douwe Bijlsma