Kleine Bouwprijs Siebold Hartkamp Stichting naar voormalige brugwachterswoning

Cultuur en uitgaan
Foto aangeleverd
Foto aangeleverd

SNEEK- Dit jaar heeft de Siebold Hartkamp Stichting de kleine bouwprijs van Sneek weer toegekend. Deze bouwprijs is bedoeld voor de opdrachtgever van kleine bouwwerken met het oog voor architectonisch detail. Dit jaar is de keuze van de jury gevallen op het met veel zorgvuldigheid en enige ingetogenheid upgraden van de kleine (voormalige) brugwachterswoning aan de Looxmadwarsstraat 2 naar een woning die aan de huidige (ruimte) eisen voldoet.

De jury prijst de opdrachtgever, die met veel liefde en aandacht het huidige volume bijna verdubbeld heeft, zonder dat het originele hoofdgebouw hierdoor overheerst wordt. Door de toevoeging een “ondergeschikt gematerialiseerde aanbouw” boet het originele gebouw niet in aan allure en uitstraling, maar wordt er toch een royale vergroting van het volume gerealiseerd. De jury ziet dit als goed voorbeeld van voorbeeldig opdrachtgeverschap, die laat zien dat aandacht en wat extra onderzoek naar alternatieve mogelijkheden, tot een bijzonder fraai resultaat leidt.

De prijs is gisteren uitgereikt door de heer Geert Jan Douma, voorzitter van de Siebold Hartkamp Stichting, aan de heer Douwe Posthuma van Bouwbedrijf Posthuma.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding