Muziekfestival in de Spil

Cultuur en uitgaan
Foto Hendrik Huitema
Foto Hendrik Huitema

SNEEK- Vanwege het 50-jarig bestaan van Multi Functioneel Centrum De Spil worden veel activiteiten georganiseerd: heel 2023 is van alles te beleven en te doen. Gemengd Koor Evergreens heeft gekozen voor muziek in brede zin. Kijken, luisteren, beleven en doen op een muziekfestival op 7 oktober.

Voorafgaand vertrekt Drum- en Showfanfare Jong Advendo om 12.00 uur vanaf de Spil en loopt door de wijk Tinga om iedereen uit te nodigen mee te gaan naar de Spil. Daar geven ze nog een kleine aubade.

Om 13.00 uur opent GK Evergreens in De Spil met een spetterend optreden.Vervolgens kunt u genieten van grote koren, kleine koren, mannen, vrouwen, gemengd in vele genres.

Koren

Tweemaal wordt een optreden verzorgd door: Vrouwenkoor Eigenwijs, Dames popkoor Voor Schut, Popkoor Joursound, Folk Koor Rollinghome en natuurlijk GK Evergreens.

Voor diegenen die graag beweging zien of meemaken worden in de gymzaal twee demonstraties verzorgd door docenten van het Atrium. Aansluitend kunnen gegadigden deelnemen aan een workshop. Het accent ligt op Hip Hop, begeleid door Jarno Spijker en Jazz Dance, begeleid door Niels van der Wal.

Gerk Venema, Gert Priem en Itske Brakels vertolken live-muziek in de foyer, DJ Jan Willem Brink zorgt voor muziek buiten en Monica Poiesz geeft een demonstratie van Zingen en Bewegen in de gymzaal.

Buiten staat een Foodtruck om hongerende magen te stillen en bij dorst kunt u terecht aan de bar in de Spil.

Het volledige programma van het festival staat na 10 september op de website van Gemengd Koor Evergreens: www.evergreenssneek.nl.  en op Facebook: facebook.com/evergreenssneek/.

Zaterdag 7 oktober van 13.00 uur tot 18.00 uur bij en in de SPIL,  Molenkrite 169 in Sneek. Toegang: gratis