Sinterklaas komt!

Door: Douwe Bijlsma Cultuur en uitgaan
Sinterklaas bezoekt verschillende plaatsen in De Fryske Marren
Sinterklaas bezoekt verschillende plaatsen in De Fryske Marren Gewoan Dwaan / Douwe Bijlsma

DFM - Morgen, zaterdag 18 november, is het zover, dan komt Sinterklaas weer op bezoek. In verschillende plaatsen in de De Fryske Marren komt de goedheiligman aan met het gezelschap van Pieten. In Joure komt de Sint rond 14.00 uur aan in de haven. Ook rond die tijd is de intocht bij de oude sluis in Lemmer.

Een goed uur later, rond 15.15 uur komen Sinterklaas en zijn gevolg ook aan in de Oude Haven van Langweer. Ook zijn naamdorp Sint Nicolaas(ga) zal de Sint deze dag verblijden met een bezoek. Om ongeveer 14.00 uur is de aankomst bij het Zalencentrum.

Op 25 november is het de beurt aan Sintjohannesga e.o. De Sint komt daar om 13.30 uur langs om de kinderen te begroeten. De goedheiligman heeft het ook deze dag druk. Om ongeveer 14.00 uur komt het hoge bezoek uit Spanje aan bij de Lytse Side in Balk. Sint en Piet zijn vanaf 15.00 uur bij korenmolen ‘de Kaai’ in het stadje Sloten. Daarna, om 15.15 uur, is de feestelijke intocht in Oudemirdum.

Op zaterdag 2 december komen Sinterklaas en de Pieten bij de kinderen van Terherne op bezoek. Rond 14.00 uur is de intocht bij de kade van ‘t Schippershuis.