Carnaval: Bakhuizen verandert weekend lang in Bokkedam

Cultuur en uitgaan
Prins Rodulphus den Urste (links) is de opvolger van Ronaldus den Urste.
Prins Rodulphus den Urste (links) is de opvolger van Ronaldus den Urste. Foto Hennie Blomsma

BAKHUIZEN – Van vrijdag 9 tot en met zondag 11 februari verandert Bakhuizen weer in Bokkedam. Tijdens het carnavalsfeest is de sleutel van het dorp in handen van Prins Rudolphus den Urste. Hij, Rudi van der Wal, werd op 11 november benoemt tot Prins van Bokkedam door carnavalsvereniging De Blauwe Bok.

Het feestprogramma bestaat uit veel onderdelen. Zo bezoekt op donderdag 8 en vrijdag 9 februari een kleine delegatie van de carnavalsvereniging de peuterspeelzaal. Beide ochtenden wordt carnaval groots gevierd door alle peuters en daar kunnen de Blauwe Bokken natuurlijk niet ontbreken.

Vrijdag 9 februari wordt het carnavalsfeest op de basisschool gevierd onder leiding van jeugdprinses Fleurana den Urste (Fleur Mous). Zij zal met haar gevolg ook aanwezig zijn bij het jeugdcarnaval in ’t Swalkershûs. Voor de jeugd van groep 5 tot en met 8 is er dan onder andere een playbackshow, modeshow en muziek met DJ Faro. 

Optocht en sleuteloverdracht
Zaterdagmiddag 10 februari verzamelen de carnavalsvierders zich om 13.30 uur bij de Gearte voor de carnavalsoptocht en de onthulling van Bokkedam met medewerking van Euphonia. Daarna gaat het kindercarnaval verder in Gearte met onder andere de sleuteloverdracht, DJ Tropical en spelletjes.

Vanaf 20.00 uur gaan de deuren van de Gearte weer open voor de grote Carnavalsavond van CV de Blauwe Bok. Met DJ All Tha Fokk en Hof DJ Tropical (Dennie Kuipers), zullen de carnavalshits weer uit de speakers knallen.

Carnavalsmis en matinee
Op zondag 11 februari begint om 11.00 uur de Carnavalsmis in de St. Odulphuskerk. Alle kinderen mogen verkleed in de kerk kom en. De Prins en jeugdprins/prinses zijn ook met hun hofhouding aanwezig. Voorganger van deze Carnavalsmis, is Pastoor Zwart.

Om 15.00 uur is het tijd voor het Carnavalsmatinee met DJ Tropical. Deze middag zal ook weer de spectaculaire Blauwe Bokken Quiz gehouden worden. Het slot van carnaval 2024 kan weer tot in de late uurtjes gevierd worden.