De sleuteloverdracht heeft plaatsgevonden - Sneek is in carnavalstijd omgedoopt tot Drabbelterp

Door: Ynte Dragt Cultuur en uitgaan
Afbeelding
Foto: Ynte Dragt

SNEEK/DRABBELTERP - Vanochtend was het tijd voor enkele plichtplegingen rondom het carnaval in Sneek. Rond 11.11 uur vond op feestelijke wijze de sleuteloverdracht plaats in het stadhuis, locatie Waltplein. Burgemeester Jannewietske de Vries en de kersverse kinderburgemeester Tess Adema droegen de stadssleutel over aan Prins Carlo de Eerste en jeugdprins Milan, waarmee Sneek tijdens carnavalstijd vier dagen lang is omgedoopt in Drabbelterp.

Kort daarvoor was het gezelschap van C.V. De Oeletoeters aangekomen bij het station in Sneek, waarna de stoet, met Prins Carlo 1, Jeugdprins Milan en de hoflhouding voorop, richting de Marktstraat trok.

Na de sleuteloverdracht was het tijd voor de uitreiking van de Aggemabokaal. Deze wisselbokaal wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of instelling die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Mienskip in welke vorm dan ook. De bokaal ging dit jaar naar het Rode Kruis, afdeling Sneek.


Carnavalsoptocht
Vanmiddag gaat het carnavalsfeest verder. Om 14.11 uur start de carnavalsoptocht door het centrum van Sneek. De route met feestelijke wagens en loopgroepen is als volgt: Stationsstraat, Martiniplein, Oude Koemarkt, Hoogend, Singel, Kleinzand, Jousterkade, Oosterdijk, Wijde Burgstraat, Nauwe Burgstraat, Schaapmarktplein, Grootzand, Oude Koemarkt, Oud Kerkhof, Marktstraat, Leeuwenburg, Schaapmarktplein, Nauwe Burgstraat, Kruizebroederstraat, Wijde Noorderhorne.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding