Een fantastische dag voor bas & gitaarliefhebbers

Door: Henk van der Veer Cultuur en uitgaan
Een fantastische dag voor bas & gitaarliefhebbers
Een fantastische dag voor bas & gitaarliefhebbers Foto Van Hal

SNEEK- Gitaarliefhebbers opgelet! Op zondag 21 april vanaf 12:00 uur strijkt de Bas & Gitaardag neer in het Atrium en Het Bolwerk in Sneek. Een dag vol gratis livemuziek, workshops, een gitaarmarkt en inspiratie voor snarenplukkers van alle niveaus. 

Gratis masterclass, workshops en meer 

Laat je inspireren door een masterclass van Tim Birkenholz, volg boeiende workshops van Atriumdocenten en geniet van spetterende optredens in het Bolwerk café en van Atriumleerlingen. Allemaal gratis! 

Ook zijn er meerdere workshops waar je aan kunt deelnemen om je gitaarvaardigheden uit te breiden. Leer bijvoorbeeld loopings maken, speel kampvuurliedjes of ontdek de pentatonische toonladder. Schrijf je gratis in via de website van het Atrium voor één van de workshops 

Tijdens de Bas & Gitaardag is er ook een gitaarmarkt! Struin langs de kraampjes van de gitaarmarkt op het Atriumplein en scoor die ene vintage gitaar, LP of riem waar je al lang naar zocht. 

Tom Dijkstra aan het woord: 

“Op de Bas & Gitaardag willen we graag laten zien wat je allemaal kunt doen met een instrument. Hoe is het om in een band te spelen en hoe ver kun je daarmee komen. De koppeling met Gruppo Sportivo is daarom een fantastisch uithangbord voor deze instrumenten: al decennialang zijn deze rockers een voorbeeld voor zowel beginnende als ervaren (bas) gitaristen. Zo hopen we overal in Friesland inspiratie te bieden aan muzikanten. De Bas & Gitaardag is al tien jaar een mooi voorbeeld van de eindeloze variatie in muziekstijlen die er bestaan. Met de steun van Fulkaan Kollektyf houden we dit bovendien bereikbaar voor alle aspirerende (bas) gitaristen”. 

De dag wordt afgesloten met een knallend concert van Gruppo Sportivo in Het Bolwerk. Tickets voor dit concert zijn los te koop via de website. Voordat Gruppo Sportivo losgaat in Het Bolwerk, wordt eerst een documentaire (Rock City) over hen gedraaid. Na de documentaire kun je vragen stellen aan Hans Vandenburg.

Een fantastische dag voor bas & gitaarliefhebbers