De Hunebeddenjager: Een avontuurlijke ontdekkingsreis met Willem Donker

Cultuur en uitgaan
De Hunebeddenjager: Een avontuurlijke ontdekkingsreis met Willem Donker
De Hunebeddenjager: Een avontuurlijke ontdekkingsreis met Willem Donker Eigen foto

HEERENVEEN - Op maandag 6 mei zijn senioren weer van harte welkom voor een bijeenkomst van ‘Verhalen uit de Samenleving’ in De Rinkelbom in Heerenveen. Dit keer kunnen de senioren genieten van verhalen van avonturier Willem Donker.

Meer dan 12 jaar geleden begon Willem Donker, makelaar in Heerenveen, aan een ambitieuze hobby: het bezoeken van alle Duitse hunebedden. Destijds was hij zich niet bewust dat er ongeveer 1350 waren. Zelfs in Duitsland is niemand erin geslaagd ze allemaal te bezoeken. In het voorjaar van 2021 voltooide Willem zijn missie en bezocht hij de laatste hunebedden, waarmee hij de eerste persoon werd die alle Duitse hunebedden heeft bezocht, gefotografeerd en beschreven. Tijdens de bijeenkomst op 6 mei 2024 zal Willem Donker zijn al zijn avonturen delen. 

Verhalen uit de Samenleving start om 10.00 uur in De Rinkelbom. Na afloop staat koffie en thee klaar, en is er gelegenheid voor een gezellig praatje. Aanmelden is niet nodig, maar er staat een melkbus voor een vrijwillige bijdrage. We kijken ernaar uit om samen met u bijzondere verhalen te ontdekken en te delen.