Morgen 16 Dorpentocht, Hemelvaart Festival en Plein Plezier

Door: Douwe Bijlsma Cultuur en uitgaan
Afbeelding
Foto redactie

DFM - Ook op Hememlvaartsdag, morgen, zijn verschillende activiteiten in de De Fryske Marren. Zo valt op het sportpark aan de Hege Zomerdijk 5 in Joure om half negen in de ochtend het startschot voor de 16 Dorpentocht.

Vele fietsers zullen de pedalen beroeren en steunen daarmee het goede doel. Deze keer gaat de opbrengst van de toertocht door het Fries landschap naar de Maag Lever Darm Stichting. De afstanden zijn 25, 75, 120 en 150 kilometer. Ook is er een GPS Graveltocht van 70 kilometer. Inschrijven kan nog op www.16dorpentocht.nl

Hemelvaart Festival
In de middag vindt in park Heremastate in Jour het Hemelvaart Festival plaats. Vanaf 14.00 uur treden drie coverbands op. Van het openlucht podium klinken dan rock-classics van Mees Beau Dean, jaren ‘60 en ‘70 hits in een eigen jasje door De Feiers en spelen Milk & Alcohol uptempo nummers uit de jaren tachtig. Kinderen kunnen klimmen en klauteren op luchtkussens.

Plein Plezier
Het Haskeplein in Balk vormt donderdag het decor voor Plein Plezier. Het muzikale feest wordt verzorgd door SLAMM. Slamm is een band van zes muzikanten; twee fantastische lead zangers en een repertoire dat elke gelegenheid aankan. Energie, plezier en muzikale ervaring spat van het podium af. Ze spelen de beste hits van de jaren 70 tot nu, van rock tot pop, en weten hoe ze het publiek moeten meekrijgen. Slamm is meer dan een coverband, het is een Grand Slamm Party! Plein Plezier in Balk is gratis toegankelijk.