Fitness supplementen

In bedrijf
Afbeelding

INGEZONDEN - Fitness supplementen zijn voedingsmiddelen die worden gebruikt om het dieet van sporters of andere mensen aan te vullen. 

Ze zijn speciaal ontwikkeld om de spieren en de rest van het lichaam sneller te doen laten herstellen. Door het toevoegen van extra voedingsstoffen. fitness supplementen komen in verschillende vormen, zoals poeders, tabletten en dranken, en bevatten vaak een combinatie van verschillende voedingsstoffen, zoals eiwitten, koolhydraten, vitamines en mineralen. Om je een idee te geven welke supplementen ontzettend populair zijn, hebben we er een twee voor je uitgekozen die het meest worden gebruikt door zowel beginnende sporters, als door de meer ervaren sporters.

Eiwitshakes

Eiwitshakes zijn shakes die een hoog eiwitgehalte hebben en die worden gebruikt om spieren te helpen herstellen en te groeien. Ze worden vaak gebruikt door sporters en andere mensen die actief zijn en die hun eiwitinname willen verhogen, bijvoorbeeld om hun spieren te laten herstellen na een intensieve training. Wat je vooral ziet, is dat ze ter aanvulling worden gebruikt. De shakes bevatten soms tot wel 30 gram eiwitten per shake, iets wat je natuurlijk door middel van voeding een stuk moeizamer binnenkrijgt. Daarbij zijn deze shakes ook een stuk calorie armer, waardoor het een ideale  vervanger is van bijvoorbeeld een maaltijd.

Creatine

Creatine is een stof die wordt geproduceerd in het lichaam en die wordt gebruikt als energiebron voor de spieren. Het kan ook worden ingenomen als supplement om het vermogen van het lichaam om energie te produceren te verhogen. Creatine is populair onder sporters die net dat stapje extra willen kunnen zetten tijdens een workout. Creatine wordt meestal ingenomen in de vorm van capsules of poeder en kan worden gemengd met water of andere dranken. Het wordt vaak gebruikt in combinatie met een stevige workout en kan helpen bij het verhogen van de spiermassa en ook de kracht versterken. Creatine kan ook worden gebruikt om de hersteltijd van de spieren te verkorten na een intensieve training.