Optimaal genieten van je tuin met een eigen zwembad!

In bedrijf
Afbeelding

INGEZONDEN - Een zwembad in de tuin biedt veel voordelen. Ten eerste is het fijn om op ieder moment van de dag een heerlijke duik te kunnen nemen in je eigen achtertuin, zeker met warm weer.

Je kunt dan ook een poolparty houden en vrienden en familie uitnodigen om samen te genieten van het zwembad. Lijkt het jou ook leuk, maar weet je niet zeker of het die investering waard is? Lees dan snel verder, want hieronder delen we alles wat je moet weten over de aanschaf van een zwembad!

Voor ieder budget een zwembad

Het klinkt duur om een zwembad te kopen voor in de tuin, maar er zijn ook budgetvriendelijke exemplaren verkrijgbaar. We hebben het dan niet over opblaasbadjes voor kinderen, maar grote opzetzwembaden waar je met meerdere volwassenen comfortabel in kunt zitten. Deze opzetzwembaden zijn nog altijd goedkoper dan een permanent zwembad laten ingraven en bouwen in de tuin. Zo kun je een opzetzwembad voor nog geen € 200 kopen, maar de prijzen kunnen ook oplopen tot € 2000 of meer.

Ga voor opzetzwembaden!

Opzetzwembaden zijn dus een uitstekende oplossing als je voor een relatief klein budget een mooi zwembad wilt hebben. Deze zijn snel en eenvoudig op te zetten in de tuin en makkelijk te verplaatsen als je besluit om je tuin opnieuw in te delen. Daarnaast zijn opzetzwembaden kindvriendelijk, aangezien kinderen er niet per ongeluk in kunnen vallen (iets wat bij een ingegraven zwembad wel een risico is).

Verschillende soorten opzetzwembaden

Het belangrijkste is dat het zwembad op een ondergrond komt te staan die waterpas is. Meet dus het stuk grond op, zodat je gerichter kunt zoeken naar een zwembad. Opzetzwembaden zijn in allerlei formaten en vormen te koop. Ga bijvoorbeeld voor een ronde vorm als je een vierkant stuk in de tuin hebt waar een zwembad op kan. Wil je liever een langwerpig zwembad? Dan is een rechthoekig zwembad een goed idee. Verder zijn er ook ovalen zwembaden te koop.

Zwembadonderhoud: hier moet je op letten

Tenslotte is het belangrijk dat je je zwembad goed onderhoudt. Je kunt dan veel langer genieten van het zwembad en er nog jaren plezier van hebben. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je een zwembadpomp hebt. Deze houdt het water in beweging, waardoor algen, schimmels en bacteriën geen kans krijgen om zich te vermenigvuldigen. Ook filtert zo’n pomp vuil uit het water. Koop je een groot opzetzwembad, dan zit die pomp er vaak al standaard bij. Anders kun je zelf nog een aparte pomp bestellen. Verder kun je chloor en pH-producten gebruiken om het zwembadwater optimaal te houden. Is het zwembad een beetje vies, dan maak je het schoon met bijvoorbeeld schepnetten, borstels of stofzuigers. Ook zijn er speciale schoonmaakmiddelen te koop die geschikt zijn om de wanden en de bodem te reinigen.