Goud voor Slagerij Wierda

In bedrijf
Foto aangeleverd
Foto aangeleverd

HEEG- Goud met ster-bekroning voor Wierda’s Ambachtelijke Slagerij bij Vakwedstrijd Slagers Streekproducten. Een goede smaak, de juiste structuur en een mooie afwerking, dat zijn de kenmerken waarmee slager Harm uit Heeg een goud met ster-bekroning heeft ontvangen voor zijn Fryske ‘droege spek’.

De vakjury van Vakwedstrijd Slagers Streekproducten heeft de producten 16 februari gekeurd op meerdere aspecten en heeft alleen de beste specialiteiten deze bijzondere bekroning gegeven. Ook was er een gouden bekroning voor de Fryske skinke en natuurlijk de Fryske Droege Woarstjes.

Vakwedstrijd

Om de slagers streekproducten meer aandacht te geven heeft de slagersorganisatie VWAS een nieuwe unieke vak wedstrijd georganiseerd, alleen voor de huisgemaakte streekproducten. Slagers kunnen hierbij de beste producten uit hun regio inleveren. Een ervaren jury keurt ieder product door te kijken, ruiken en natuurlijk te proeven. “Onze bekroonde producten zijn een echte specialiteit. Wij maken dit product al jaren en is altijd populair geweest bij de kenners”, vertelt slager Harm van Wierda’s Ambachtelijke Slagerij. “Wij zijn trots op de bekroning, al waren wij zelf natuurlijk al overtuigd van ons product.” want de basis van deze lekkere authentieke producten begint met het vlees van het Gaasterlander Kruidenvarken.”

Slager Harm nodigt iedereen uit in de slagerij om de bekroonde producten te komen proeven.